Adi Dume - devson.ro - adidume - Despre Devson Transilvania

Adi Dume

Despre Devson Transilvania

La data de 11.06.2021, scriam în jurnal despre cum m-am decis să deschid o afacere în domeniul IT.
Se împliniseră deja 3 luni de când primeam tot felul de cereri pentru a dezvolta diverse site-uri, aplicații și magazine online, pentru că firma la care eram angajat nu mai presta asemenea servicii. După o analiză atentă a pieței, am căutat programatori și designeri buni, am început chiar eu un curs în IT ca să înțeleg cum funcționează lucrurile și ne-am apucat de treabă: cu Devson Transilvania.

2016-2021

Am păstrat dorința de a deschide un nou business, de preferat în domeniul IT, încă din 2016-2017, când am terminat cu activitățile foto și video de la Studio adidume. Credeam că voi reuși să o fac imediat după aceea, dar nu a fost chiar atât de ușor. Toate ușile mi s-au închis în nas, până în vara anului 2021.
Nu regret nimic, deoarece aveam nevoie de experiența de angajat. Îmi deschisesem studioul în Oradea chiar la sfârșitul primului an de studenție – Managementul Afacerilor la Universitatea Emanuel și devenisem deja “antreprenor”, cu angajați în grijă. Nu știam cum este să ai un șef, fapt pe care l-am descoperit la vârsta de 28 de ani.
Cei 4 ani intermediari, în care am lucrat în mai multe domenii – mai întâi în Brașov, apoi în Cluj-Napoca și, în cele din urmă, m-am întors în Oradea, m-au dezvoltat și mi-au consolidat viziunea de antreprenor.
Câteva imagini din perioada 2010-2016:

De ce Devson? ​

M-am gândit câteva săptămâni bune la numele potrivit pentru noua firmă. Mereu îmi venea în minte “fiul meu”.
Son = Fiu
Dev (develop) = dezvoltare, programare

Povestea fiului meu

Până în 2016, le spuneam mereu persoanelor necunoscute că am un fiu pe care l-am crescut singur și care îmi aduce o groază de probleme. Când mă întrebau unde e sau de ce a dispărut mama lui din peisaj, le răspundeam amuzat că este vorba despre afacerea mea – Studio adidume.
Era fiul meu, pentru că investisem acolo tot ce aveam: timp, bani și visuri.

De ce am renuntat la Studio adidume

În toamna anului 2016, am început să simt o repulsie tot mai mare față de domeniul în care activam. Am ajuns să nu mai cred în acel model de business (cu fotografi angajați…), fiindcă am realizat că este mai bine ca un fotograf să lucreze pentru el însuși (sau cu soția/familia) decât pentru mine sau altcineva. Numai așa s-ar implica mai mult, ar câștiga mai bine și ar căpăta un renume.
Astfel, până la data de 11.06.2017, am terminat de onorat toate contractele făcute și am vândut întreaga aparatură.

Ce a urmat

Nu aveam idee de ce se va întâmpla, dar pentru mine a fost întotdeauna (și continuă să fie) foarte important să fac ceea ce îmi place. Aveam o replică în acea perioadă: “Prefer să lucrez pentru 8 milioane (800 de lei) decât să fac ceva în care nu cred”. Din fericire, nu am fost nevoit să o fac, pentru că mi-a dat Domnul job-uri foarte bune.
Mi-am ales în permanență locurile de muncă după următoarele principii, pe care ți le recomand și ție:
– Să îmi placă ceea ce fac;
– Să mă pricep;
– Să fiu bine plătit.
Din 2017, am mai adăugat un punct:
Activitatea pe care o prestez să nu mă îndepărteze de Dumnezeu.

La finalul a 4 ani ca angajat, am primit acest dar cu o așa de mare bucurie și recunoștință, încât l-am numit după povestea "fiului meu"

~ Devson ~

Septembrie 2022

Sunt foarte mulțumit de “fiul” meu cel mic, Devson, care crește tot mai frumos de la zi la zi. Mi se pare fantastic că “fiul mai mic m-a ajutat să-mi regăsesc fiul mai mare”. Astfel am dezvoltat o aplicaţie web pentru personalizarea albumelor foto iar clientul le va primi tipărite, detalii pe: www.studio-adidume.ro